GATUMEL Cendrine

Enseignant-Chercheur
Téléphone : 
05 63 49 3255
Email : 
Site Perso : 
Domaine(s) d'enseignement : 
Génie Chimique
Sciences de l'ingénieur
Génie des procédés
Domaine(s) de recherche : 
Génie des procédés
Mise en forme de la matière
Génie pharmaceutique
Parcours professionnel : 

Ingénieurs en génie des procédés (ENSIACET 1994)

Docteur en Génie des Procédés (INPT 1997)

Maître de conférence IUT Rouen département GCGP (1998-1999)

Enseignant-chercheur à école des Mines d'Albi depuis 1999

 

Publications : 

 J. Dodds, F. Espitalier, O. Louisnard, R. Grossier, R. David, M. Hassoun, F. Baillon, C. Gatumel, N. Lyczko. The effect of ultrasound on crystallisation-precipitation processes : some examples and a new segregation model.

Part. part. syst. Charact. 24 (2007) 18-28

 

Mayer-Laigle C., Gatumel C., H. Berthiaux H. A 2D autocorrelation method for assessing mixture homogeneity as applied to bipolar plates in fuel cell technology. Advanced Powder Technology, In Press, Corrected Proof, Available online 20 September 2010

 

C. Ammarcha, C. Gatumel, J.L. Dirion, M. Cabassud, V. Mizonov, H. Berthiaux. Predicting bulk powder flow dynamics in a continuous mixer operation in transitory regimes. Advanced Powder Technology, Volume 23, Issue 6, November 2012, Pages 787-800
 

C. André, J.F. Demeyre, C. Gatumel, H. Berthiaux, G. Delaplace.Dimensional analysis of a planetary mixer for homogenizing of free flowing powders: Mixing time and power consumption. Chemical Engineering Journal, Volumes 198–199, 1 August 2012, Pages 371-378
 

C. Ammarcha, C. Gatumel, J.L. Dirion, M. Cabassud, V. Mizonov, H. Berthiaux. Transitory powder flow dynamics during emptying of a continuous mixer. Chemical Engineering and Processing: Process Intensification, Volume 65, March 2013, Pages 68-75
 

L. Devriendt, C. Gatumel, H. Berthiaux. Experimental Evidence of Mixture Segregation by Particle Size Distribution. Particulate Science and Technology , 31 : 653-657, 2013

 

Cuq B., Gatumel C., Berthiaux H. Food powder mixing In  Handbook of food powders: Processes and properties, Bhandari -  Bansal - Zhang – Shuck editors, Woodhead Publishing Series in Food Science, Technology and Nutrition No. 255, 1st edition august 2013, ISBN 0 85709 513 7